Science fiction- och fantasydag i Uppsala

Program

11:00: Varför behandlar vi science fiction och fantasy tillsammans? Är det verkligen vettigt? En diskussion om skillnader, likheter och hur smart arrangemangets fokus egentligen är med Jerry Määttä, Johan Jönsson och Jesper Svedberg.

12:00: Illustratören och serietecknaren Jonas Anderson pratar om sin verksamhet.

13:00: Författarsamtal med fantasy-författaren Erik Granström. Johan Jönsson intervjuar.

14:00: Ylva Spångberg pratar om att översätta science fiction- och fantasylittatur, i samtal med Linnéa Anglemark.

15:00: Anna Gustafsson Chen berättar om kinesiska utopier och dystopier.

16:00: Serieskaparna Elin Fahlstedt och Lisa Medin diskuterar serier, science fiction, manga, och den nya serietidningen Utopi, tillsammans med redaktören Fabian Göranson.

17:00: Författarsamtal med fantasy-författaren Anders Björkelid. Jonas Anderson intervjuar.

18:00: Paneldiskussion om att ge ut science fiction och fantasy på eget förlag. Elin Holmerin, Anders Blixt, Oskar Källner och Mattias Lönnebo diskuterar utifrån sina erfarenheter med Britt-Louise Viklund som moderator.

På nedervåningen kommer det att finnas friare möjligheter till samtal, oavsett om man vill prata om A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) eller stå vid Alvarfondens antikvariat och roas åt de böcker som finns till försäljning där. Mellan 13:00 och 15:00 komme svärdssmeden Peter Johnsson att visa svärd och prata om sitt hantverk med intresserade. Klockan 15:00 kommer Håkan Wester från Studiefrämjandet att finnas tillgänglig för att berätta om hur Studiefrämjandet kan hjälpa till med olika projekt.

Tanken är att runda av programmet någon gång framåt tidig kväll, och låta alla som vill fortsätta umgås i samlad tropp bege sig till lämplig annan lokal.

Upsalafandom       november @ fandom.se       Illustration: Nicklas Andersson